background slika

Ždrijeb za Euro 2020

06
pro
Ždrijeb za Euro 2020

UEFA Euro 2020 je 16. uefino europsko prvesntvo, te predstavlja jedno od najvećih i najačih nogometnih natjecanja na svijetu. Ovo prvenstvo je posbeno jer će se održati u čak 12 zemalja: Azerbeđan, Danska, Nizuzemska, Engleska, Republika Irska, Njemačka, Italija, Rusija, Rumunjska, Škotska, Španjolska i Mađarska. Ovako se ujedno obilježava i 60 obljetnica uefinog natjecanja.

Otvorenje Eura je u Rimu, na Stadio Olimpico, a igrat će domaćin Italija sa Turskom. Utakmica se odigravaju od 12.06.2020 do 12.07.2020.
.
Gradovi domaćini su podjeljeni u 6 grupa:

Group A: Baku and Rome

Group B: Copenhagen and St. Petersburg

Group C: Bucharest and Amsterdam

Group D: Glasgow and London

Group E: Dublin and Bilbao

Group F: Budapest and Munich

Dok nam je ždrijeb u Bukureštu donio sljedeće:

Group A: Turska, Wales, Švicarska, Italija

Group B: Danska, Belgija, Finska, Rusija

Group C: Nizuzemska, Austrija, Ukrajina, Playoff pobjednik D

Group D: Engleska, Češka, Hrvatska, Playoff pobjednik C

Group E: Španjolska, Poljska, Švedska, Playoff pobjednik B

Group F: Portugal, Francuska, Njemačka, playoff pobjednik A

EURO 2020

Euro 2020 finale se igra na Wembley stadionu u London on 12.07.2020. Svi sudionici natjecanja će biti poznati tek 31.03.2020 kada se posljednji finalisti Uefine lige nacija izbore za Euro.

Najviše uzbuđenja očekujemo u grupi F, koja je prozvana grupom “smrti”. Ipak u toj grupi se nalaze posljednji europski prvak Portugal, svijetski prvak Francuska, kao i višestruki svijetski i europski prvaci Njemačka.

Trenutno po kladionicama glavni favoriti za osvajanje naslova su Belgijanci, a nakon njih sljede Englezi, Francuzi, Španjolci … Da li je to i vaš izbor?

Sada je vrijeme, odlični koeficijenti na utakmice u grupi, pobjednika grupa ili kompletnog natjecanja, te vodeće strijelce, a za to se još na preporučenim kladionicama može iskoristiti i bonus za dobrodošlicu.

Novo na portalu

Zadnji komentari