background slika

Mogućnost uplata/isplata na internet kladionice?

29
pro
Mogućnost uplata/isplata na internet kladionice?

Neteller

Na internetu poznat kao e-wallet, odnosno internet nočanik. Za otvaranje računa potrebna je e-mail adresa, a nakon otvaranja ga koristite kao i bankovni račun, za primanje i slanje novca.

Sredstva na Neteller račun možete uplatit kreditnom ili debitnom karticom, a tada ista ta sredstva možete koristiti za plačanje raznih usluga, internet kupovinu, slanje novca drugom Neteller korisniku (rodbina, prijatelji) , te uplate na internet kladionice, kasina i poker sobe.

Isplata novca može ići direktno na Vaš bankovni račun ili ukoliko ste naručili Net+ Prepaid Mastercard, isplatiti se možete na bilo kojem bankomatu.

Net+ je kartica koja je direktno povezana sa vašim Neteller računom, što znači da karticu možete koristiti bilo gdje i za plačanje i podizanje novca na bankomatu, do iznosa koji imate na Neteller računu.

prednosti Netellera su:

 • brze transakcije novca
 • korištenje Net+ kartice za plačanje i na bankomatima, gdje god je dostupan MasterCard
 • velika sigurnost transakcija (slanje novca drugom korisniku, plačanje roba i usluga, uplata na internet kladionice)
 • niski troškovi korištenja (kod uplata od 1-3%), kod plačanja kupovine sa Net+ karticom nema troškova, a kod podizanje gotovine na bankomatu trošak je 4€ (dnevni limit isplate je 750€)
 • izdavanje kartice je 10€ jednokratno (svakako preporučamo)

Neteller

Skrill

Skrill je također e-wallet, odnosno internet nočanik kao i Neteller. Za otvaranje računa potrebna Vam je e-mail adresa, te točni podaci.

Nakon što otvorite račun, kod njih novac možete uplatiti sa kreditnih i debitnih kartica, te bankovnom doznakom (uplata u banci na njihov račun), a uplačen novac možete koristiti za uplate na interenet kladionice, za slanje novca prijateljima i rodbini (koji su registirani na Skrillu) kao i za plačanje roba i usluga na internetu.

Isplata novca može ići na vašu Visa karticu, na vaš bankovni račun ili ukoliko se odlučite za Skrill Prepaid MasterCard, isplatiti se možete u bilo kojem trenutku, na bilo kojem bankomatu u svijetu koji prihvaća MasterCard.

prednosti Skrilla su:

 • brze transakcije novca (bez ostavljanja brojeva vaših kreditnih i debitnih kartica)
 • korištenje Skrill Prepaid kartice za plačanje i na bankomatima, gdje god je dostupan MasterCard
 • velika sigurnost transakcija (slanje novca drugom korisniku, plačanje roba i usluga, uplata na internet kladionice, poker sobe i kasina)
 • niski troškovi korištenja (kod uplata karticama od 1-3%), kod plačanja kupovine sa Skrill karticom nema troškova, a kod podizanje gotovine na bankomatu trošak je 1.90€ uz dnevni limit isplate od max 250€
 • izdavanje Skrill Nastercard Prepaid kartice je 10€ jednokratno (svakako preporučamo)

skrill

Paysafe Card

PaySafe je prepaid kartica koja se koristi za plačanja na internetu. Transakcije se obavljaju vrlo brzo, a što je najvažnije, obavljaju se bez imena korisnika. Uplate preko Paysafe kartica podržavaju sve kladionice, a kartice možete kupiti na kioscima, odnosno na internetu.

paysafe card

Kreditna kartica

Vjerovatno najčešče korišten, a ponekad i jedini dostupan način uplate. Sve kladionice primaju Visu i MasterCard, a neke i Diners, Maestro te AMERICAN Experess kartice.

Zbog sigurnosti kod plačanja kreditnim karticama, morate navesti CVC2 (Card Verification Code) odnosno troznamenkasti kod koji se nalazi na poleđini kartice, u polju za potpis na desnoj strani. Također morat će te navesti ime i prezime, kao i datum isteka kartice. Neke kladionice će tražiti i slanje skeniranog dokumenta sa slikom, putovnice ili osobne, kako bi se uvjerili da neće biti zlouporaba kartica.

Prednosti uplate/isplate kreditnom karticom:

kreditna kartica

Paypal

Internet novčanik, koji služi za slanje i primanje novca, ali i posreduje kod plačanja kreditnim karticama. Na svoj račun novac možete uplatiti putem svih kreditnih i debitnih kartica, a isplatiti se možete na VISA karticu. Paypal se najćešće koristi za plačanja u Americi i Velikoj Britaniji, a prednost je u tome što dodatno zaštićuje vaše uplate kreditnom karticom (za što se ne morate niti registrirati).

Paypal je sličan Skrillu i Netelleru, samo što se na njemu novac ne može zadržavati. Ukoliko imate sredstava na Paypal računu, ona će biti prebačena na vašu Visa karticu, naravno ako ih odmah ne uplatite negdje.

Paypal je dakle samo prolazno sredstvo za plačanje, jer služi kao posrednik između vaše banke i kladionice, odnosno internet trgovine.

paypal

VISA PREPAID (web)

Visa prepaid najčešće služi za plačanja na internetu, a potrošiti možete onoliko koliko na kartici u tom trenutku imate, sa naglaskom da karticu sami punite. Prednost ovakve kartice definitivno je nemogućnost potrošnje više no što raspolažte na kartici, te je tako uvelike smanjena i mogućnost zlouporabe vaše kartice. Ukoliko na početku mjeseca stavite na karticu 50€, tada samo do tog iznosa karticu možete koristiti, bilo za plačanja na internetu, u dućanu ili podizanju novca na bankomatu.

Visa je prihvaćena svugdje na internetu, tako da sa ovom karticom možete plačati sve usluge, naručivati robu iz inozemstva, te naravo uplačivati na svoje račune u internet kladionicama.

visa prepaid

Bankovna doznaka

Jedan od najstarijih, ali trenutno i najsporijih načina uplate novca na internet kladionicu. Uplata ne rijetko traje do 5 dana. Svaka kladionica u ponudi ima ovakav način uplate, a troškovi ako ste Vi i kladionica u EU su kao za doznake u tuzemnom prometu, no ako ste Vi izvan EU, troškovi ovakve uplate znaju biti dosta veći.

Ukoliko Vi uplačujete na kladionicu, sljedeće podatke trebate znati:

 • ime vlasnika računa
 • naziv i sjedište banke
 • broj računa
 • SWIFT code
 • IBAN

Iste podatke trebate od Vaše banke, ako ćete raditi isplatu direktno na svoj račun.

bankovna doznaka

 

Novo na portalu

Zadnji komentari